Autor: 021.rs

Novi Sad
21.04.2012.
19:23 > 10:43
Kasarna "Dr Arčibald Rajs" u Futoškoj ulici ne može da bude ustupljena Društvenom centru jer je namenjena prodaji, kaže aktivista tog centra Nikola Burić.
  • Piplfoks

    23.04.2012 22:38
    @EvoOvako
    Ma samo kad si ti meni tako pametan zaključak iz ovoga izvukao.
  • EvoOvako

    23.04.2012 15:39
    @Pipfloks
    Blago tebi... Tvojima nikad dosadno nije. Ćao!
  • Piplfoks

    23.04.2012 12:50
    Kad pišeš budalaštine tipa 'A ovi poreti - neka se druže u svojianovima i kućama!', nije baš logično da se češeš kad ti neko kaže da lupetaš. A kad posle dva svetska, jednog građanskog rata u Zapadnoj i jednog hladnog rata u Istočnoj Evropi u prošlom veku (i pre toga 1000 godina evropskih sukoba za koje su naši ratovi mala deca), ti predviđaš nekakvu budućnost punu sukoba na Balkanu, jer smo eto 'trusno područje', a za koje će nam biti neophodne prepotopske kasarne i skloništa, onda mogu mirne duše da tvrdim da se i u istoriju, i u politiku, i u moderno ratovanje razumeš k'o Marica u onu stvar.
  • EvoOvako

    23.04.2012 12:04
    @Pipfloks i Pacifista
    Poštovani Pipfloks, Vaš nivo komunikacije je na izuzetno niskom nivou! Nisam "samouki stručnjak za istoriju izgubljen u vremenu u prostoru", niti mislim da će se neko igrati rata, ALI ukoliko proučite prošli vek - jer je taj vek najsličniji ovom veku - uvidećete da se na području Balkana i južnog dela srednje Evrope vodilo više deset ratova i bilo je još toliko revolucija - i više. Taj podatak je, na žalost, istinit i taj podatak ovaj deo Evrope stavlja u izuzetno trusno područja što se tiče ratova. Ponavljam NA ŽALOST!!!
    Poštovani Pacifista, zaboravili ste VODU!! Vidite, te kako ih Vi nazivate "etničko-versko-pljačkaške ratove" ja ne vodim!!!! A da se razumemo, sa područja gledanja prosečnog stanovnika srednje Evrope - kakvima mi težimo - ratovi koje sam naveo su se i vodili "u nekoj bestragiji, daleko od civilizovanog sveta", odnosno na Balkanu i južnom delu srednje Evrope. Na žalost, pa nas gore pomenutiprosečni stanovni područja te Evrope gleda ta kao na bestragiju i mislim da bi se SVI mi trebali potruditi da to promenimo.
  • Scotch Bonnet

    23.04.2012 11:35
    Oglas
    Ajd da vidimo da li ce se povodom ove teme javnosti oglasiti kandidati za buduceg gradonacelnika Novog Sada!? Sve mislim da nece al ajd da vidimo.
  • pacifista

    23.04.2012 03:35
    @EvoOvako - Vojna imovina
    "Ne treba rasipati imovinu Vojske Srbije - opet će nam trebati. Trebaće nam svaka kasarna, svako sklonište, svaka puška i svaki metak."

    Trebaće ti i limeni sanduci, invalidska kolica, pelene za odrasle, štake, medicinski materijal, proteze za udove, antidepresivi, sedativi... Dodaj i to na svoj spisak neophodnih stvari, i kad iznosiš svoje mišljenje, nemoj govoriti u množini, jer ne govoriš u ime svih.

    Možda će nažaost takvima kao što si ti trebati sve to što si nabrojao, plus ovo što si zaboravio, a na šta sam te ja podsetio, i bilo lepo da se pokupite pa te svoje etničko-versko-pljačkaške ratove vodite u nekoj bestragiji, daleko od civilizovanog sveta.
  • Piplfoks

    22.04.2012 21:58
    @EvoOvako
    Ups, izvini, moja greška. Zamenio sam te za militantnog ludaka - a ti si samo samouki stručnjak za istoriju izgubljen u vremenu u prostoru, koji misli da će magarcima na ovom podneblju u skorije vreme opet biti dozvoljeno da se igraju rata - a i da se to desi, da će kasarne usred naseljenih centara i sprdnje od 'atomskih skloništa' u tom slučaju biti od ikakve koristi.
  • 22.04.2012 20:14
    @Ljiljana
    Svu do sada dobijenu dokumentaciju u vezi sa kasarnom Dr Arcibald Rajs mozete videti na http://bit.ly/Jyeyyt
  • laza

    22.04.2012 19:00
    otimanje
    kad im nije uspelo da zaobilaznim putem otmu kasarnu,a sve pod pokroviteljstvom LSV-a i maloga ace ili ti od milja dj sadama ,i da od nje naprave centar za obuku protiv ove države u vidu crne kuće 2 tj,naprave stranačku ekspozituru, hostel a na kraju istu i privatizuju sve po unapred određenom scenariju iz ul.željezničke. sada kukaju kako je to potrebno omladini za razvoj kulture i td. pre svega to bi trebao da preuzme grad i to kulturno dobro vrati građanima novog sada u vidu muzičko slikarske književne akademije mladih grada novog sada ,a ne strnačke otimačine jedne partije, najblaže rečeno.
  • EvoOvako

    22.04.2012 17:13
    @ Pipfloks
    Poštovani, zaista ne znam šta sam loše napisao, pa me nazivate "ludakom", ali Vi ste očigledno neobrazovani, pa samim tim ne znate da živite na trusnom području - što se tiče ratova. Jako mi je žao što će ratova i krivog drveća uvek biti. Na žalost to je naša realnost. Ja bi više voleo da vlada mir nekoliko vekova, ali ovo područje nije takvo. A ni Vaša kultura nije baš na visokom nivou, čim vređae ljude koje ne razumete. Prijatan dan Vam želim!
  • 22.04.2012 15:07
    pitanje za Lalu
    ako naša vojska otima i smeta ti, čiju bi ti vojsku ovde da gledaš ?
  • Lala

    22.04.2012 14:34
    Naroda imovina
    Zasto je to vlasnistvo vojske? Zar nije to bila Jugoslovenska narodna arnija? Ako je tako onda vojska ne moze da prodaje , ona je samo korisnik bila jer je otela tu zgradu
  • Ljiljana

    22.04.2012 11:19
    Molila bih novinare radija 021 da se raspitaju da li je objekat mozda pod zastitom ili postoji mogucnost da se posle prodaje porusi. Cisto da znamo cemu da se nadamo. Hvala.
  • Piplfoks

    22.04.2012 11:05
    @EvoOvako
    Slažem se da će nam trebati svaka kasarna, svako sklonište - da smeštamo napaćene, isfrustrirane ludake kao ti, jel vala ima vas dosta.
  • Shin Sekai

    22.04.2012 11:04
    Zar se nije utvrdilo da je kasarna legalno u vlasnistvu grada? Tj. da je vojska tu ilegalno, i da nema nikakva prava na objekat, koji je izgradio grad.
  • Luka Laban

    22.04.2012 07:53
    @I OFICIRI BI DA PRODAJU TUDJE!
    Delimicno si u pravu. Mladi bi trebali manje da se zavlace po kafanama i da rade nesto pametnije.
    Sumnjam u vase iskrene namere a posebno u "manifestacije kulturnog sadrzaja" koje bi vi organizovali tamo. Posebno su mi diskutabilni ljudi koji su upali u kasarnu i koji bi "volonterski radili"!!!
    Ministar nije oficir,on je deo ekipe koja rasprodaje tudju tesko stecenu imovinu. On ti je pravi primer napredovanja kroz zuti sistem iako nema pojma o struci!!!
  • tnt

    22.04.2012 07:08
    magla
    Ma da vrlo providno od ministra!!! Dobio je zapovest da nista ne dira do daljneg. Dakle prepusta zgradu zubu vremenu pa da jeftino proda onom ko je zapovedao! Mafijasi!!!!
  • Slusalac

    22.04.2012 06:08
    Moze ,ali malo posle.
    Koliko znam ovom gradu nedostaje nekoliko vrtica,a mislim da imamo i problem sa objektima za institucije od opsteg znacaja za grad Novi Sad i njihove gradjane.
    Ne kazem da ne treba obezbediti objekte i za drustveni kulturni centar kao i za druge ne vladine
    organizacije, ali ipak mislim da trenutno ima vaznijih problema koje treba resiti. Samo ima jedan problem ,a to je jos uvek aktuelni gradonacelnik kojeg osim bulevara i uredjenja keja nista drugo u njegovom i nasem gradu ne interesuje.Predlazem da u sledecoj vladi bude ministar za infrastrukturu uza specijalnost niskogradnja.
  • iskreno

    22.04.2012 03:37
    kasarna
    Da sam je vojska, ne bi im ni ja dao. Da li bi iko normalan dao svoju garazu besplatno da mu se useli neka alternativna omladina (da ne koristim ruznije reci) i da prave alternativne tipove umetnosti.

    Pravite kod kuce, pa se skupite u parku i prikazujte.

    Inace ne pricam bez veze jer poznajem dosta "ljudi" koji su ucestvovali u "okupaciji" kasarne i ne da nisu umetnici, nego su sve samo ne to.
    Glavni razlog "okupacije" je nezadovoljstvo ne ispunjenim zivotom, pa ko veli aj malo da upadnemo u tudje, i da pravimo dzumbus, da ne kazem sranja...

  • eee

    22.04.2012 01:27
    davno proslo vreme kad je vojska bila narodna vojska! sada brane tajkune, po naredjenu bajnih politicara, cuvaju za njih nasu imovinu a narod ko j...
  • EvoOvako

    21.04.2012 23:00
    Vojna imovina
    Ne treba rasipati imovinu Vojske Srbije - opet će nam trebati. Trebaće nam svaka kasarna, svako sklonište, svaka puška i svaki metak. Na žalost. A ovi poreti - neka se druže u svojianovima i kućama!
  • 21.04.2012 21:57
    Vojska u privatnoj sluzbi.
    Tako tako, svaki ministar ima svoju firmu pa lepo posluju. A doci ce i dan za naplatu racuna.
  • Bravo majmuni!

    21.04.2012 21:56
    Hmmm...a kome ce te pare od prodaje?
    Ko kupuje toliki prostor na ovu besparicu?
    Hoce li biti neki trzni centar?


    Eto, sad ste svi licno imali dobiti od protivljenja DC-u. Bravo majmuni!
    Eto vam jos jedan trzni centar, pa trosite novce koje nemate.
  • Nezavisni

    21.04.2012 21:11
    Zanimljivo...
    Od tri ponuđena objekta nijedan im ne odgovara, već baš ta kasarna...Ako već treba da im se da neki objekat,a treba,onda je to zgrada u Vojvođanskoj 17 ! Tamo i tako sede Različci, Čedini ravnogorci, draževci i ostala bulumenta koja koristi super prostor , a od kojih ovo društvo baš i nema nikakve koristi...
  • Vuk

    21.04.2012 21:04
    @anonimus!
    Ako neki "BIZMISMEN - PAPAN" nesto kupi, pa onda proda to isto za "tepsiju ribe", to vise nije nas problem, to je njegov problem. Prodao je svoje za tepsiju ribe, a ne nase.
  • sale novosadjanin

    21.04.2012 20:38
    opet
    prodaju ono sto nije njihovo !
    treba upozoriti kupce da je to vojvodjansko !!!
  • Paya

    21.04.2012 20:30
    Jedino ako oficiri...
    ...imaju išta od te prodaje. Vlada Srbije je uvrstila taj i još mnogo drugih objekata u tzv Master plan, i sredstva od prodaje ne dobija samo Ministarstvo odbrane, već Budžet RS. Ah, da, i da ne zaboravim - Vojska, kao manjinski deo MO RS, ne dobija skoro ništa, već se sa tim parama podmiruju razni zaslužni penzioneri, ministrovi prijatelji postavljeni u MO i slično. Od tih planiranih prodaja, ovi na vlasti se nisu udostojili ni da Vojsku opreme sa novim uniformama, a o opremi iz '65 da ne pričam. Vojska ovima na vlasti ne treba, treba im topovsko meso za mirovne operacije. Njima treba jedino policija, da reaguje ako se narod pobuni. Zato je politika - davaj polupismenim pandurima i pune putne troškove(mada troškove ne plaćaju), i 10k din dodatka na platu i povećanje plate...ipak su se patili ta tri meseca na kursu. A školovane vojnike ostavi na nivou plate iz 2008. a kada dođe do (ne daj Bože) nekog s*anja, u njih se uzdaj...Off topic - ali nema niti jednog uniformisanog lica u Vojsci koji će dinara od tih prodaja videti. Mi svejedno ove iz Ministarstva ni ne smatramo vojskom, a ni oni se baš ne ponašaju kao da jesu 'naši'.
  • jovina gimnazija

    21.04.2012 20:28
    mesoviti hor
    eto mladih iz dc za izbore na bulevaru slobode u ...
  • mile V*

    21.04.2012 20:27
    kasarna
    Od BESA neznam prosto šta da napišem.
  • 21.04.2012 20:21
    Neće biti da je tuđe.
  • 21.04.2012 20:21
    za anonimusa
    a ti verovatno nisi neko iz DC, nego kao slučajni čitalac koji ima razumevanja i podržava muzičke i baletske škole.
  • Anonimus!

    21.04.2012 19:46
    I OFICIRI BI DA PRODAJU TUDJE!
    I oficiri se naučili biznisu tokom privatizacije pa bi i oni sada da sprovedu privatizaciju i da omaste brkove. Umesto da se objekat dao za potrebe mladih da se ne zavlače u rupe poput Kontrasta, oni će sada naći nekog "BIZMISMENA - PAPANA" da kupi tako lepo zdanje i da ga onda preproda za tepsiju ribe.Niko ne razmišlja da se tamo mogu napraviti koncertne dvorane, muzičke i baletske škole, već samo da se uzmu pare i da se pojedinci obogate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna